Házi joghurt Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 1 adag
vagy
Elkészítés:
1. Az otthoni joghurtkészítéshez fölözött vagy teljes tejet használunk. A tejet felforraljuk, és amikor feljön a habja, kis lángra tesszük, és még két percig így főzzük. Langyosra, 43-44 °C-ra hűtjük.
2. Összekeverjük a natúr joghurtot egy kis meleg tejjel, aztán belekeverjük a többi tejbe. A keveréket előmelegített jénai tálba vagy steril üvegekbe töltjük, és légmentesen lefedjük. Meleg helyen állni hagyjuk legalább 6 órán át, vagy amíg kihűl, és kissé megszilárdul. A tálat vagy az üvegeket esetleg forró csapvízzel teli fazékba kell állítani, amelyet konyharuhával vagy törülközővel körültekerünk.
3. Használat előtt a joghurtot legalább 120 percre behűtjük. Ha sűrűbb, krémesebb joghurtot akarunk, melegítés előtt tejport keverünk a tejbe.