PADLIZSÁNOS TÉSZTA MOGYORÓVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, kés, keverőtál, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hevítés, kikeverés, pirítás, préselés, szűrés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg friss, tojásos vékonymetélt
4 evőkanál tisztított földimogyoró
4 kisebb szeletelt padlizsán
20 dkg zsenge cukorborsó
10 dkg szójababcsíra
1 evőkanál hoisin-szósz
1 evőkanál édes chiliszósz
2 evőkanál citromlé
¾ dl konzerv kókusztej
1 evőkanál napraforgóolaj
1 teáskanál szezámolaj
2 kisebb piros chilipaprika
3 evőkanál mogyoróvaj

Elkészítés:

1. A tésztát bő, forró vízben 3 percig főzzük. Wokban vagy serpenyőben felhevítjük a kétféle olajat, és 1 percig pirítjuk benne a mogyorót, vagy amíg aranysárga lesz. Hozzáadjuk a chilit, a padlizsánt meg a cukorborsót, és nagy lángon 2 percig pirítjuk. Közepes lángra tesszük, hozzáadjuk a tésztát és a szójacsírát; 1 percig kevergetjük, hogy jól összekeveredjen.

2. A mogyoróvajat, a hoi sin szószt, a kókusztejet, a citromlevet és a chiliszószt majdnem simára keverjük. A tésztára öntjük, és közepes lángon addig keverjük, amíg a mártás átmelegszik, és bevonja a tésztát.