TÉSZTA SZÁRÍTOTT PARADICSOMOS PESTÓVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: elektromos vízforraló, kés, keverőtál, reszelő, szűrő, tésztafőző fazék, turmixgép, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, forrázás, főzés, reszelés, gyalulás, szűrés, turmixolás

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg orsótészta
2 és fél dkg bazsalikomlevél
5 dkg fenyőmag
15 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
25 dkg félbevágott koktélparadicsom
15 dkg apróra vágott spárgacsúcs
¾ dl olívaolaj
5 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Az aszalt paradicsomot lecsepegtetjük. Finomra turmixoljuk a sajttal, a fenyőmaggal és a bazsalikommal. Keverés közben lassan hozzáadjuk az olajat.

2. A tésztát bő, forró vízben kifőzzük. Jól lecsepegtetjük, és előmelegített tálba tesszük.

3. Az aszalt paradicsomos keveréket jól összekeverjük a forró tésztával. A spárgát hőálló tálba tesszük. Forró vizet öntünk rá, 2 percig állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük. A cseresznyeparadicsommal együtt a tésztához keverjük.