GYORS GOMBÁS-MASCARPONÉS TÉSZTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, lábas, serpenyő, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, pirítás, szűrés, zúzás

Adag: 2 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg erdei gomba
12 és fél dkg mascarpone
25 dkg főtt tészta
3 dkg vaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint petrezselyemzöld
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Teflonserpenyőben felmelegítjük a vajat. Beletesszük a vékonyra szeletelt erdei gombát.

2. Közepes lángon pirítjuk, amíg puha és aranysárga lesz.

3. Belekeverjük az összenyomott fokhagymagerezdet és a mascarponét. Kis lángon kevergetjük, amíg a sajt megolvad, és sima lesz. Ha túlságosan sűrű, kevés tejszínnel hígíthatjuk. Sózzuk, borsozzuk, frissen vágott petrezselyemmel ízesítjük.

4. Összekeverjük a forró, frissen kifőzött, lecsepegtetett tésztával, azonnal tálaljuk.