TÚRÓTORTA ÍR KRÉMLIKŐRREL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, mikrohullámú készülék, nyújtófa, sütőforma
Eljárások: dermesztés, habverés, hűtés, kikeverés, törés

Adag: 1 sütőforma (12 szelet)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg csokoládés keksz
6 dkg vaj
A kikenéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint créme fraiche

vagy

ízlés szerint sűrű tejszín
A tetejére:
3 evőkanál Baileys Irish Cream likőr
23 dkg étcsokoládé
23 dkg tejcsokoládé
35 dkg krémtúró

vagy

35 dkg krémsajt
4 és ¼ dl zsíros, habbá vert tejszín
6 dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. Egy 20 cm átmérőjű sütőformát frissen tartó fóliával kibélelünk, és a forma oldalait olajjal megkenjük. A csokoládés kekszet műanyag zacskóba tesszük, és sodrófával összetörjük. A vajat takaréklángon megolvasztjuk, a süteménymorzsával összekeverjük, belenyomkodjuk a sütőformába, és 1 órára a hűtőbe tesszük.

2. A kétféle csokoládét megolvasztjuk, alaposan összekeverjük, és hagyjuk kihűlni. Egy nagy tálban a túrót a cukorral simára keverjük, és hozzáadjuk a felvert tejszínt. A megolvasztott csokoládét elvegyítjük a túrókrémben, végül belekeverjük a likőrt.

3. A tölteléket a lehűtött süteménymorzsalékra kanalazzuk, a tetejét elsimítjuk. Lefedjük, és a hűtőben 120 percen át hűtjük, vagy amíg a krém megszilárdul. A lehűtött túrótortát tálra borítjuk. Szeletekre vágjuk, és egy-egy kanál créme fraiche-sel és friss gyümölccsel tálaljuk.