TÚRÓTORTA ÍR KRÉMLIKŐRREL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, mikrohullámú készülék, nyújtófa, sütőforma
Eljárások: dermesztés, habverés, hűtés, kikeverés, törés
Adag: 1 sütőforma (12 szelet)
vagy
vagy
Elkészítés:
1. Egy 20 cm átmérőjű sütőformát frissen tartó fóliával kibélelünk, és a forma oldalait olajjal megkenjük. A csokoládés kekszet műanyag zacskóba tesszük, és sodrófával összetörjük. A vajat takaréklángon megolvasztjuk, a süteménymorzsával összekeverjük, belenyomkodjuk a sütőformába, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
2. A kétféle csokoládét megolvasztjuk, alaposan összekeverjük, és hagyjuk kihűlni. Egy nagy tálban a túrót a cukorral simára keverjük, és hozzáadjuk a felvert tejszínt. A megolvasztott csokoládét elvegyítjük a túrókrémben, végül belekeverjük a likőrt.
3. A tölteléket a lehűtött süteménymorzsalékra kanalazzuk, a tetejét elsimítjuk. Lefedjük, és a hűtőben 120 percen át hűtjük, vagy amíg a krém megszilárdul. A lehűtött túrótortát tálra borítjuk. Szeletekre vágjuk, és egy-egy kanál créme fraiche-sel és friss gyümölccsel tálaljuk.