Chilis-zöldfűszeres tészta ricottával Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: fazék, fokhagymaprés, kés, serpenyő, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hevítés, kikeverés, kimagozás, pirítás, szűrés, zúzás
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dkg friss, apróra vágott bazsalikomlevél
2 teáskanál finomra vágott, friss piros chilipaprika
20 dkg kockára vágott, friss ricotta sajt
50 dkg orsótészta
vagy
50 dkg penne
másfél dkg friss, összetépkedett oregánó
2 dkg friss, durvára vágott petrezselyemzöld
3 gerezd zúzott fokhagyma
⅔ dl olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A tésztát nagy fazék forró vízben rugalmasra főzzük. Lecsepegtetjük, visszatesszük az edénybe. Amikor a tészta már majdnem jó, vastag aljú, tapadásmentes serpenyőben olajat hevítünk. Hozzáadjuk a chilit és a fokhagymát, kis lángon 1 percig pirítjuk.
2. A fűszeres olajat, a petrezselymet, a bazsalikomot és az oregánót a tésztához adjuk, sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük. Óvatosan belekeverjük a kis ricotta kockákat, azonnal tálaljuk.