Toszkán kenyérsaláta Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 15 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fokhagymaprés, kés, keverőtál, salátástál
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, hámozás, zúzás

Adag: 1 adag (4-6 főre)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej szeletelt lilahagyma
2 db darabolt paradicsom
1 db darabolt uborka
2 szelet szikkadt kenyér
1 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál olaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
igény szerint olívaolaj
kevés bazsalikom

Elkészítés:

1. A szikkadt kenyeret darabokra tépkedünk, meghintjük zúzott fokhagymával és olajjal.

2. Mély tálba tesszük, és felaprított uborkát, paradicsomot, lilahagymát, kevés friss bazsalikomot keverünk hozzá.

3. Olívaolajjal, kevés vörösborecettel meglocsoljuk, és alaposan fűszerezzük.

Tehetünk bele ringlit vagy kemény tojást is.
A kenyér kicsit legyen csak nedves, ne ázzon el az öntetben.