Sütőben sült csirkés makaróni Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: filéző kés, keverőtál, reszelő, sütő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzálló edény, tűzhely, vastagfalú lábas, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, elősütés, főzés, hámozás, kikeverés, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés
Adag: 6 főre
vagy
Elkészítés:
1. A csirkéről leszedjük a felesleges zsiradékot és inakat. Közepes hőfokra (180 °C, gázsütőnél 4. fokozat) előmelegítjük a sütőt. A tésztát nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük, leszűrjük.
2. A csirkemellet hosszú csíkokra, majd kisebb kockákra vágjuk. Vastag falú lábosban felforrósítjuk az olajat, és nagy lángon megpirítjuk a csirkét; csak a külseje piruljon, átsütni nem kell. Ha kész, papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük.
3. A visszamaradt zsiradékon, közepes tűzön 10 percig pároljuk a felaprított hagymát, az apróra vágott répát és szalonnát. Hozzáadjuk a felaprított cukkinit, majd a paradicsomlevet is. Felforraljuk, további 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről.
4. A tésztát összekeverjük a csirkével, a paradicsomos keverékkel és a tejföllel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lapos tűzálló tálba terítjük, és a tetejét meghintjük a reszelt sajttal. 20 percig sütjük; akkor jó, ha aranyszínűre pirult, és jól átsült.