Burgonyás-szalámis szeletek Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: grillező, kés, keverőtál, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, sütés
Adag: 6-8 főre
Elkészítés:
1. Az apró kockákra vágott burgonyát az olajban kisütjük egy kb. 20 cm átmérőjű, teflonbevonatú serpenyőben.
2. Hozzáadjuk a felaprított, fűszeres (lehetőleg) olasz szalámit, és időnként megkeverve 10 percig sütjük, hogy a burgonya teljesen megpuhuljon.
3. Ezt követően hozzáadjuk a kissé felvert tojást, és közepes tűzön még 10 percig sütjük.
4. A serpenyőt előmelegített grillsütőbe dugjuk, és addig grillezzük, amíg a frittata teljesen meg nem szilárdul. Ekkor kivesszük a serpenyőből, hagyjuk kihűlni, majd háromszög alakú szeletekre vágjuk.