Burgonyás-szalámis szeletek Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: grillező, kés, keverőtál, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, sütés

Adag: 6-8 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db kissé felvert tojás
5 dkg fűszeres, apróra vágott szalámi
2 szem apróra vágott burgonya
2 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. Az apró kockákra vágott burgonyát az olajban kisütjük egy kb. 20 cm átmérőjű, teflonbevonatú serpenyőben.

2. Hozzáadjuk a felaprított, fűszeres (lehetőleg) olasz szalámit, és időnként megkeverve 10 percig sütjük, hogy a burgonya teljesen megpuhuljon.

3. Ezt követően hozzáadjuk a kissé felvert tojást, és közepes tűzön még 10 percig sütjük.

4. A serpenyőt előmelegített grillsütőbe dugjuk, és addig grillezzük, amíg a frittata teljesen meg nem szilárdul. Ekkor kivesszük a serpenyőből, hagyjuk kihűlni, majd háromszög alakú szeletekre vágjuk.