CSOKI-GYÜMÖLCS TORTA LISZT NÉLKÜL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hústű, keverőtál, konyhai robotgép, nyomózsák, sütő, sütőpapír, tortaforma
Eljárások: blansírozás, darabolás, szeletelés, habverés, kikeverés, sütés
Adag: 1 tortaforma (8-10 főre)
vagy
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 150 °C-ra. Egy 24 cm átmérőjű, szétnyitható tortaformát kikenünk olajjal vagy olvasztott vajjal. Teljesen kibéleljük sütőpapírral.
2. Elektromos habverővel a tojásfehérjét lágy habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a porcukrot; addig keverjük, amíg sűrű és fényes lesz, a cukor pedig feloldódik.
3. Fémkanállal belekeverjük a gyümölcsöket, a gyömbért, a mandulát, a darabos és az olvasztott csokoládét. Éppen csak összedolgozzuk.
4. A formába öntjük, és 60 perc hosszat sütjük, amíg a tűt tisztán húzzuk ki a közepéből. Kivesszük a sütőből, és 15 percig a formában hagyjuk állni, csak azután tesszük drótrácsra hűlni.
5. Amikor teljesen kihűlt, a tejszínt kemény habbá verjük. Habzsákba töltjük, és feldíszítjük a tortát. Esetleg tehetünk rá csokoládéleveleket is.