Csokoládés tofufagylalt Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: elektromos vízforraló, fagyasztószekrény, fémtál, kés, keverőtál, műanyagfólia, turmixgép
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, fagyasztás, turmixolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A lágy tofut 2 percre forró vízbe áztatjuk, majd jeges vízbe tesszük, 2 percig állni hagyjuk; lecsepegtetjük. A tofut, a juharszirupot, a mézet és a makadámiadió-olajat simára turmixoljuk. Fokozatosan hozzáadjuk a szójatejet és a tejszínt, addig keverjük, amíg sűrű krémet kapunk.
2. A masszát nagy hűtőtartályba vagy fémedénybe tesszük. Belekeverjük a makadámiadiót és a csokoládét. Fedővel vagy fóliával letakarva a mélyhűtőbe tesszük.
3. Amikor a fagylalt széle fagyni kezd, óvatosan keverjük meg. Ezt még kétszer ismételjük meg, aztán hagyjuk teljesen megfagyni.