MANGÓFAGYLALT Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, fémtál, kés, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, turmixgép, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: fagyasztás, forralás, főzés, hámozás, hevítés, hűtés, kikeverés, kimagozás, turmixolás

Adag: 1 adag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb mangó
3 és ¼ dl tejszín
18 és fél dkg porcukor
4 db tojássárgája

Elkészítés:

1. Felmelegítjük forrásig a tejszínt; levesszük a tűzről.

2. Tűzálló tálban a porcukorral felverjük a tojássárgáját, amíg sűrű és világos krémet kapunk. A forró tejszínt fokozatosan, állandóan kevergetve a tojásos keverékhez adjuk.

3. Az egészet visszatesszük a lábosba, és nagyon kis lángon főzzük 5 percig, amíg kissé besűrűsödik. Ne engedjük felforrni, mert összefut.

4. A krémet tiszta tálba tesszük hűlni, néha megkeverjük.

5. A mangót megtisztítjuk, kimagozzuk, a húsukat összeturmixoljuk. Belekeverjük a kihűlt krémbe; átöntjük sekély fémtálba. Lefedjük, szilárdulásig fagyasztjuk.

6. Tálba tesszük, elektromos habverővel simára keverjük. Visszatesszük a fémtálba, és keményre fagyasztjuk.