MANGÓFAGYLALT Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, fémtál, kés, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, turmixgép, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: fagyasztás, forralás, főzés, hámozás, hevítés, hűtés, kikeverés, kimagozás, turmixolás
Adag: 1 adag
Elkészítés:
1. Felmelegítjük forrásig a tejszínt; levesszük a tűzről.
2. Tűzálló tálban a porcukorral felverjük a tojássárgáját, amíg sűrű és világos krémet kapunk. A forró tejszínt fokozatosan, állandóan kevergetve a tojásos keverékhez adjuk.
3. Az egészet visszatesszük a lábosba, és nagyon kis lángon főzzük 5 percig, amíg kissé besűrűsödik. Ne engedjük felforrni, mert összefut.
4. A krémet tiszta tálba tesszük hűlni, néha megkeverjük.
5. A mangót megtisztítjuk, kimagozzuk, a húsukat összeturmixoljuk. Belekeverjük a kihűlt krémbe; átöntjük sekély fémtálba. Lefedjük, szilárdulásig fagyasztjuk.
6. Tálba tesszük, elektromos habverővel simára keverjük. Visszatesszük a fémtálba, és keményre fagyasztjuk.