MANDULÁS RÉTES Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 110 perc  Munkaidő: 50 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, kenőecset, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, konyharuha, nyújtófa, sütő, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, göngyölés, gyúrás, hámozás, kikeverés, kimagozás, nyújtás, pihentetés, sütés, töltés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db alma
3 db aszalt szilva
3 db szárított füge
5 dkg mazsola
10 dkg darabolt mandula
5 dkg darabolt dió
5 evőkanál desszertbor
1 db tojássárgája
5 dkg darabolt fenyőmag
15 dkg kristálycukor
2 csésze extraszűz olívaolaj
5 evőkanál fehérbor
40 dkg búzaliszt
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A szilvát és a fügét felvágjuk. A mazsolával, a magokkal, a cukor felével, az olívaolaj felével és a vino santóval (fehérbor) összekeverjük.

2. A maradék cukorból, olajból és a lisztből tésztát készítünk, amit rövid ideig pihentetünk. A tésztát vékony téglalappá kinyújtjuk, elosztjuk rajta a felszeletelt almát meg a mandulás keveréket.

3. Feltekerjük, megkenjük a tojássárgájával. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Megszórjuk porcukorral.