RIZSBEN SÜLT SZARDÍNIA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, filéző kés, fokhagymaprés, kés, keverőtál, szűrő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, filézés, főzés, kikeverés, lerakás, szűrés, zúzás
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg gömbölyű szemű rizs
40 dkg szardínia
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
9 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint csípős őrölt pirospaprika
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A rizst a szokásos módon megfőzzük.
2. A zsemlemorzsába belekeverjük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. Sóval és csípős paprikával ízesítjük.
3. A hal filéket besózzuk, majd kiolajozott tűzálló tálba fektetjük. Olajjal meglocsoljuk. Rásimítjuk a rizst, amit megszórunk a fűszeres zsemlemorzsával. Meglocsoljuk a maradék olajjal.
4. Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük, amíg a teteje is megbarnul.