GYÜMÖLCSÖS RÉTESBATYU VANÍLIAÖNTETTEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, kés, keverőtál, sütő, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, sütés, töltés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csomag vaníliapor
1 db sárgabarack
5 db szilva
1 db őszibarack
1 db alma
1 csomag réteslap
ízlés szerint kristálycukor
Elkészítés:
A kockára vágott gyümölcsöket (bármelyik lehet mirelit vagy konzerv is) cukorral és őrölt fahéjjal ízesítjük és összekeverjük a vaníliakrémmel. A réteslapokat olajjal megkenjük, a közepébe helyezzük a tölteléket és batyut formázunk belőle. 180-200 fokos sütőben 5-10 percig sütjük, majd vaníliaöntettel tálaljuk.
A vaníliaporból (pudingpor) „kemény”, sűrű pudingot főzzünk, hagyjuk kihűlni. Ha túl lágy eláztatja a tésztát és könnyen kifolyik. Ugyancsak a gyümölcsöket is érdemes lecukrozni a töltés előtt, hogy levüket kiengedjék és ne áztassák el a tésztát.