RIZIBIZI TÜKÖRTOJÁSSAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: lábas, sütő, szűrő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: forralás, párolás, pihentetés, sütés
Adag: 4-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg rizs
100 dkg zöldborsó
10 dkg vaj
1 csomó petrezselyemzöld
8 db tojás
ízlés szerint só
Elkészítés:
A forró vízben megmosott rizst annyi vízzel, hogy ellepje, és 6 dkg vajjal, kevés sóval, takarékosan felforraljuk, majd 30 percig lefedve állni hagyjuk. Ezalatt a gőzben megpuhul. Áttesszük egy tűzálló tálba, beleforgatjuk a megtisztított zöldborsót és az apróra vágott zöldpetrezselymet. Ha kell, még egy kis vizet adunk hozzá, és tálalás előtt a sütőben átforrósítjuk. Akkor készítjük el a megmaradt vajjal a tükörtojásokat.
A receptben megadott módon elkészítve a zöldborsó nyers marad. Ezért a zöldborsót némi vajon, saját levében pároljuk puhára mielőtt a rizzsel összekeverjük.