RIZZSEL RAKOTT KELKÁPOSZTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  olcsó
Eszközök: kés, lábas, sütő, szűrő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, sütés, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg rizs
100 dkg cikkekre vágott kelkáposzta
3 evőkanál olaj
1 db erőleveskocka
2 dl tejföl
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Az olaj felét felforrósítjuk, rátesszük a rizst, megfuttatjuk, majd forró vízzel felöntve felforraljuk, letakarjuk, félrehúzzuk, hagyjuk megpuhulni.

2. A kelkáposztát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és a leveskockával ízesített vízben megfőzzük, leszűrjük.

3. Egy hőálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, és a rizst a kelkáposztával rétegenként lerakjuk. 4. A káposztát a megmaradt olajjal gyengén meglocsoljuk, s leöntjük a tejföllel. Sütőben jól átsütjük.

Ugyanígy készíthető a Hússal, rizzsel rakott kelkáposzta, de maradék főtt húst vagy pörkölthúst is teszünk hozzá.