BARNARIZS RUKKOLÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, serpenyő, szűrő, tűzhely, vastagfalú lábas
Eljárások: darabolás, szeletelés, fonnyasztás, főzés, hámozás, párolás, pirítás, szűrés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg előfőzött barna rizs
25 dkg tépett rukkola
6 evőkanál száraz fehérbor
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A rizst sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.
2. Az olajon, közepes tűzön, a hagymát megfonnyasztjuk.
3. Hozzáadjuk a rukkolát és 2 percig pirítjuk, majd sózzuk.
4. A bort ráöntjük, a levét 3 perc alatt elpárologtatjuk.
5. Belekeverjük a főtt barna rizst, és azonnal tálaljuk.