TOJÁSOS RIZS PARMEZÁNNAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fazék, habverő, keverőtál, reszelő, szűrő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: feljavítás, főzés, reszelés, gyalulás, szűrés, tojás szétválasztása
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg rizs
3 db tojássárgája
4 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 és ¼ dl főzőtejszín
2 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
1. A rizst sós, forró vízben 13-15 perc alatt megfőzzük.
2. A reszelt parmezánt, a tejszínt és a borsot a tojássárgájával felverjük.
3. A rizst leszűrjük, tűzálló tálra rakjuk. A szószt a forró rizsre öntjük, vajdarabokkal megszórjuk. Összekeverjük.
4. Alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a tojás megszilárdul. Forrón tálaljuk.