MILÁNÓI RIZOTTÓ – MÁSNAP Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, reszelő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: pirítás, reszelés, gyalulás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A vaj felét megolvasztjuk két, 30 cm átmérőjű serpenyőben. Elosztjuk benne a hideg milánói rizottót és ellapítjuk (körülbelül 2,5 cm vastagnak kell lennie).
2. Egy percig nagy lángon pirítjuk, majd a tüzet mérsékelve 6-8 percig pirítjuk, amíg ropogós kéreg nem keletkezik.
3. Tányér segítségével óvatosan megfordítjuk, a maradék vajat a rizs alá olvasztjuk. Addig sütjük, amíg a másik oldal is ropogóssá válik.
4. Reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.
MILÁNÓI RIZOTTÓ
1. Két evőkanál vajon megpirítjuk a velőt. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és üvegesre pároljuk.
2. A hőmérsékletet közepesre emeljük és a lábosba szórjuk a rizst. Mintegy 2 percig kevergetve pirítjuk.
3. Felöntjük a borral, majd ha ez elpárolgott, állandó keverés mellett apránként felöntjük a levessel, egyszerre körülbelül fél pohárnyival. Minden egyes folyadék-hozzáadás után addig keverjük, amíg a levest a rizs magába nem szívja. A teljes puhulási idő 15-18 perc.
4. A reszelt parmezán felével és porított sáfránnyal ízesítjük. Megsózzuk és további 1 percig főzzük.
Tálalás előtt belekeverjük a maradék vajat. A maradék sajtot külön kínáljuk hozzá.