PADLIZSÁNOS TÉSZTA MOGYORÓVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, kés, keverőtál, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hevítés, kikeverés, pirítás, préselés, szűrés
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. A tésztát bő, forró vízben 3 percig főzzük. Wokban vagy serpenyőben felhevítjük a kétféle olajat, és 1 percig pirítjuk benne a mogyorót, vagy amíg aranysárga lesz. Hozzáadjuk a chilit, a padlizsánt meg a cukorborsót, és nagy lángon 2 percig pirítjuk. Közepes lángra tesszük, hozzáadjuk a tésztát és a szójacsírát; 1 percig kevergetjük, hogy jól összekeveredjen.
2. A mogyoróvajat, a hoi sin szószt, a kókusztejet, a citromlevet és a chiliszószt majdnem simára keverjük. A tésztára öntjük, és közepes lángon addig keverjük, amíg a mártás átmelegszik, és bevonja a tésztát.