KAPROS TÚRÓS PALACSINTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép
Eljárások: áttörés, darabolás, szeletelés, göngyölés, habverés, kikeverés, töltés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A túrót áttörjük. A kaprot finomra aprítjuk.
2. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. A fehérjékből csipetnyi sóval kemény habot verünk.
3. A túróhoz keverjük a tojássárgákat, a kaprot, majd óvatosan a fehérjéket.
4. A palacsintákat megtöltjük, felcsavarjuk.
Melegen tálaljuk, esetleg kevés tejföllel megöntözve.
PALACSINTATÉSZTA
1. A lisztet a tojással, sóval, (cukorral), tejjel (tej-szódavíz keverékkel) simára, csomómentesre keverjük (1-3.kép) .
2. A palacsintasütőt nagyon vékonyan bekenjük olajjal (ezt a műveletet minden egyes palacsinta sütése előtt megismételjük), beleöntünk egy tejmerőkanálnyi masszát (4. kép), a sütő ide-oda mozgatásával egyenletesen elterítjük, s nagy lángon a palacsintának először egyik, majd másik oldalát kisütjük.