KLASSZIKUS FŐZÖTT VANÍLIAKRÉM Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, tűzhely
Eljárások: beforralás, forralás, forralás nélküli főzés, kikeverés
Adag: 1 adag (0.5 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 nagyobb tojássárgája
2 db vaníliarúd
vagy
1 teáskanál vaníliaaroma
20 dkg kristálycukor
10 dl tej
Elkészítés:
1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk.
2. A tejet felforraljuk a vaníliával meg az üres rudakkal. A rudat kiszedjük (az aromát hozzáadjuk).
3. A vaníliás tejet apránként a cukros tojáshoz öntjük. 2 percig verjük, majd a tejes lábosba öntve tűzre tesszük, és kis lángon folyamatosan verve sűrűre főzzük, amíg bevonja a kanál hátát.
4. A tűzről lehúzva robotgéppel még 2-3 percig verjük, majd tálba öntve tálaljuk.