SZICÍLIAI TÖLTÖTT SÜTEMÉNY Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, kés, keverőtál, konyharuha, nyújtófa, papírtörlő, serpenyő, szita, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: áttörés, darabolás, szeletelés, formázás, gyúrás, kikeverés, nyújtás, pihentetés, sütés bő zsiradékban, szitálás, szűrés, tojás szétválasztása, töltés
Adag: 4-6 főre
vagy
vagy
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, és ebbe tesszük a tojássárgáját, a cukrot, a brandyt, a bort, a vajat és a sót. Összedolgozzuk, szükség szerint öntünk hozzá még egy pici bort, míg sima, rugalmas tésztát kapunk. A tésztacipót 60 percet pihentetjük.
2. Akkor vékonyan kinyújtjuk és 12 négyszögletes lapba vágjuk. 12 cannoliformát bekenünk mandulaolajjal. A lapokat egy-egy cannoliformára tekerjük úgy, hogy a formát átlósan fektetjük a lap sarkára, és az átellenes sarok felé végiggurítjuk. A tojásfehérjét felverjük, és a felső sarkot ezzel rögzítjük.
3. A tekercseket bő forró zsírban vagy olajban ropogós aranybarnára és hólyagosra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük, és papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges zsiradékot. Ha kihűlt, óvatosan kihúzzuk belőle a formát.
4. A ricottát szitán áttörjük és az átszitált porcukorral könnyű habbá keverjük. Beleforgatjuk a csokoládét és a cukrozott gyümölcsöt. A tekercseket megtöltjük a krémtúróval, és a végüket a pisztáciába mártjuk. Porcukorral megszórva tálaljuk.