ÁFONYÁS-BANÁNOS DESSZERTPIZZA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, kenőecset, kés, keverőtál, nyújtófa, pizzasütő tepsi, sütő, szűrő
Eljárások: darabolás, szeletelés, gyúrás, hámozás, kikeverés, nyújtás, sütés, szűrés
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. Egy 30 cm átmérőjű pizzasütőt olvasztott vajjal kikenünk.
2. A tésztához a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a tejet is beleöntve összedolgozzuk. Meglisztezett deszkára áttéve rugalmas tésztává gyúrjuk, majd 28 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. Az előkészített formába fektetjük, a szélét cakkosra nyomkodjuk.
3. A mascarponét a tészta tetejére morzsoljuk, 2 dkg cukorral meghintjük. A banánszeleteket körkörösen a tetejére fektetjük, a közüket áfonyával megszórjuk.
4. A maradék cukorral meg a dióval meghintjük, és az üres tésztaszélet olvasztott vajjal megkenjük. 25 perc alatt szép pirosra sütjük. Melegen, tejszínhabbal vagy fagylalttal kínáljuk.