ALMÁS, MAZSOLÁS TORTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 100 perc  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, reszelő, sütő, szita, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kevert tészta kikeverése, kimagozás, pihentetés, reszelés, gyalulás, sütés, szitálás

Adag: 1 tepsi (6 főre)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál lágy vaj
27 dkg barna cukor
18 dkg mazsola
10 dkg dió
2 db reszelt alma
1 csipet só
½ teáskanál szódabikarbóna
22 és fél dkg liszt
3 db tojás
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szerecsendió
½ teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 23 centiméter átmérőjű tepsit kivajazunk.

2. A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót, a szódabikarbónát, a sót tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a barna cukrot, a tojást, a vajat, a vaníliakivonatot, majd alaposan összedolgozzuk.

3. Belekeverjük a reszelt almát, a mazsolát és a diót. Tepsibe öntjük a tésztát, s 60-75 perc alatt megsütjük. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni.