DATOLYÁS-ZABPELYHES KEKSZ Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőlap, sütőpapír, szita
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, kikeverés, sütés, szitálás

Adag: 2 tepsi (20 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg datolya
6 dkg zabpehely
1 csipet só
½ teáskanál sütőpor
12 dkg vaj
18 dkg kristálycukor
1 db tojás
9 dkg liszt

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk két sütőlemezt. A lisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk.

2. A felvágott vajat belemorzsoljuk, és porhanyós tésztát készítünk. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük. Belekeverjük a cukrot, a zabpelyhet és a durvára vágott datolyát.

3. Evőkanállal lepényeket szaggatunk. Egymástól 5 cm-re a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rakjuk. 12-15 perc alatt világosbarnára sütjük. Néhány percig még a sütőben hagyjuk. Rácsra téve hagyjuk teljesen Kihűlni. 5 napig eltartható.