Roston sült pácolt zöldség Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: citromnyomó, grillrács, kés
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, kimagozás, pácolás, préselés
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A padlizsánt, a cukkinit és a répát hosszában 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, majd kétujjnyi széles csíkokra szeljük. A gombát megmossuk, a talpáról egy lapot levágunk.
2. A zöldfélét tálra terítjük, és sóval, borssal, kakukkfűvel meg petrezselyemmel megszórjuk. 2 evőkanál olajat félreteszünk, a többit a citromlével összekeverjük. A zöldségre öntve, a bazsalikommal megszórjuk.
3. A grillt megforrósítjuk, a félretett olajjal megkenjük, és a zöldfélét ráterítve, időnként megforgatva megsütjük.
4. Tálra szedve az ecettel meglocsoljuk, és melegen vagy hidegen tálaljuk.