Csokoládés tofufagylalt Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: elektromos vízforraló, fagyasztószekrény, fémtál, kés, keverőtál, műanyagfólia, turmixgép
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, fagyasztás, turmixolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg tofu
12 és fél dkg durvára tört keserű csokoládé
3 evőkanál makadámdió-olaj
20 dkg durvára tört, pirított makadámdió
2 és fél dl sűrű tejszín
2 és fél dl szójatej
2 evőkanál olaj
2 evőkanál méz
 dl juharszirup

Elkészítés:

1. A lágy tofut 2 percre forró vízbe áztatjuk, majd jeges vízbe tesszük, 2 percig állni hagyjuk; lecsepegtetjük. A tofut, a juharszirupot, a mézet és a makadámiadió-olajat simára turmixoljuk. Fokozatosan hozzáadjuk a szójatejet és a tejszínt, addig keverjük, amíg sűrű krémet kapunk.

2. A masszát nagy hűtőtartályba vagy fémedénybe tesszük. Belekeverjük a makadámiadiót és a csokoládét. Fedővel vagy fóliával letakarva a mélyhűtőbe tesszük.

3. Amikor a fagylalt széle fagyni kezd, óvatosan keverjük meg. Ezt még kétszer ismételjük meg, aztán hagyjuk teljesen megfagyni.

Ennél a receptnél feltétlenül lágy selyemtofut, nem kemény fajtát kell használni. A selyemtofunak kellemes, krémes az állaga.