Fetás hamburger burgonyával Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, húsdaráló, keverőtál, papírtörlő, salátacentrifuga, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, formázás, hámozás, kikeverés, sütés, turmixolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg darált marhahús
15 dkg feta sajt
2 db kockára vágott burgonya

vagy

2 db vékonyra szeletelt burgonya
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 db salátalevél
2 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
2 szem finomra vágva mogyoróhagyma
8 szál finomra vágva snidling
10 szál friss bazsalikomlevél
1 és ¼ dl joghurt
szükség szerint édesnemes pirospaprika
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A burgonya sütéséhez:
5 dl olaj

Elkészítés:

1. A fetát, a joghurtot, a bazsalikomlevelet, a snidlinget és a borsot mixerben pépesítjük. Félrerakjuk. A darált húst, a hagymát, a petrezselymet sózzuk, borsozzuk, egy tálban alaposan összekeverjük. A húsból 4 nagy vagy 8 közepes hamburgert formálunk. Az olívaolajat egy serpenyőben felmelegítjük, és a hamburgereket oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.

2. Közben a sütőolajban 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük a vékony szeletekre vagy kis kockákra vágott burgonyát. A felesleges olajat papírtörlőn leitatjuk. A burgonyát sózzuk, borsozzuk, meghintjük édes paprikával.

3. A salátalevelet egyenként tányérra rakjuk, a közepére helyezzük a fűszeres sült burgonyát, arra kerül a hamburger, amelyre néhány evőkanálnyi fetaszószt csorgatunk. Petrezselyemmel díszítjük. Azonnal tálaljuk.