Fetás hamburger burgonyával Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, húsdaráló, keverőtál, papírtörlő, salátacentrifuga, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, formázás, hámozás, kikeverés, sütés, turmixolás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A fetát, a joghurtot, a bazsalikomlevelet, a snidlinget és a borsot mixerben pépesítjük. Félrerakjuk. A darált húst, a hagymát, a petrezselymet sózzuk, borsozzuk, egy tálban alaposan összekeverjük. A húsból 4 nagy vagy 8 közepes hamburgert formálunk. Az olívaolajat egy serpenyőben felmelegítjük, és a hamburgereket oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.
2. Közben a sütőolajban 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük a vékony szeletekre vagy kis kockákra vágott burgonyát. A felesleges olajat papírtörlőn leitatjuk. A burgonyát sózzuk, borsozzuk, meghintjük édes paprikával.
3. A salátalevelet egyenként tányérra rakjuk, a közepére helyezzük a fűszeres sült burgonyát, arra kerül a hamburger, amelyre néhány evőkanálnyi fetaszószt csorgatunk. Petrezselyemmel díszítjük. Azonnal tálaljuk.