Tésztasaláta körtével és sajttal Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, kés, keverőtál, reszelő, salátacentrifuga, salátástál, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, kimagozás, préselés, reszelés, gyalulás, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db körte
25 dkg kockára vágott márványsajt
25 dkg apró kagylótészta

vagy

25 dkg apró orecchiette
1 fej apróra vágott radicchio saláta
1 fej tölgylevélsaláta
3 evőkanál citromlé
5 dkg apróra vágott dió
4 db szeletelt paradicsom
1 fej karikára vágott lilahagyma
1 szál reszelt sárgarépa
8 szál friss bazsalikomlevél
5 dkg galambbegysaláta
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban sós vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, és éppen csak puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, hideg vízben leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.

2. A salátacsíkokat egy tálba tesszük. A körtét félbevágjuk, és kimagozzuk. A húsát felaprítjuk, és egy kis tálban 1 evőkanál citromlével elkeverjük, hogy ne barnuljon meg. A sajtot, a diót, a paradicsomot, a körtekockákat, a tésztát, a hagymát és a reszelt sárgarépát a salátához adjuk. Beletesszük a bazsalikomot és a galambbegysalátát.

3. A maradék citromlét az olívaolajjal és az ecettel egy tálban összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Az öntetet a salátára öntjük, beleforgatjuk, és tálaljuk.