Tésztasaláta körtével és sajttal Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, kés, keverőtál, reszelő, salátacentrifuga, salátástál, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, kimagozás, préselés, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Egy nagy lábosban sós vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, és éppen csak puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, hideg vízben leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.
2. A salátacsíkokat egy tálba tesszük. A körtét félbevágjuk, és kimagozzuk. A húsát felaprítjuk, és egy kis tálban 1 evőkanál citromlével elkeverjük, hogy ne barnuljon meg. A sajtot, a diót, a paradicsomot, a körtekockákat, a tésztát, a hagymát és a reszelt sárgarépát a salátához adjuk. Beletesszük a bazsalikomot és a galambbegysalátát.
3. A maradék citromlét az olívaolajjal és az ecettel egy tálban összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Az öntetet a salátára öntjük, beleforgatjuk, és tálaljuk.