Tonhalpogácsa Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, papírtörlő, reszelő, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, kikeverés, passzírozás, áttörés, reszelés, gyalulás, sütés bő zsiradékban
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A lecsöpögtetett tonhalat villával szétnyomkodjuk, majd belekeverjük a tehéntúróba.
2. Tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a reszelt parmezán sajtot, fél csokor, apróra vágott petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk.
3. Kanálnyi adagokat szaggatunk ki a masszából, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle. Lisztbe hempergetjük, kissé ellapítjuk.
4. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. A maradék friss petrezselyemmel díszítjük.