Kolbász babbal Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fokhagymaprés, kés, lábas, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg hámozott, negyedelt paradicsom
4 pár főzőkolbász
35 dkg főtt fehérbab
vagy
35 dkg konzerv fehérbab
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 db összetépkedett zsályalevél
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A főzőkolbász (pl. pápai páros kolbász) bőrét villával több helyütt megszurkáljuk.
2. Nagy lábosban olajat forrósítunk és üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát.
3. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Sóval, borssal, tépett zsályalevéllel ízesítjük.
4. Körülbelül 15 percig főzzük. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, a kolbászt, és fedő alatt 15 percig együtt pároljuk. Forrón tálaljuk.
Ha időszűkében vagyunk, vegyünk konzerv tarka- vagy fehérbabot.