Ázsiai pác Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 10 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, keverőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, kimagozás, zúzás

Adag: 1 adag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl földimogyoró-olaj
5 evőkanál szójamártás
2 db chilipaprika
1 csipet cayenne-bors
2 gerezd fokhagyma
másfél dl sherry

vagy

másfél dl rizsbor

Elkészítés:

1. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és összezúzzuk.

2. A chilit megtisztítjuk, kicsumázzuk és apróra vágjuk.

3. Összekeverjük a szójamártással, a rizsborral, az olajjal és a borssal.

Marha-, sertés-, borjúhúshoz és szárnyashoz vagy halhoz használhatjuk.