Szezámmagos almasaláta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, salátacentrifuga, salátástál, serpenyő, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, kimagozás, pirítás, sütés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A pancettát (olasz császárszalonna) vagy bacont 3-4 perc alatt ropogósra sütjük, és a tűzről lehúzzuk. Serpenyőben 3 perc alatt aranybarnára pirítjuk a szezám- és köménymagot, majd félrehúzzuk.
2. Az olajat összekeverjük a balzsamecettel, sózzuk és borsozzuk.
3. A salátát és az endíviát tálba tesszük, hozzáadjuk a szeletelt almát, rárakjuk a sült szalonnát, megszórjuk a pirított magokkal, meghintjük a dresszinggel és összerázzuk. A parmezánforgácsokat a tetejére halmozzuk, és azonnal tálaljuk.