Zöldfűszeres krémsajt Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai robotgép, műanyagfólia
Eljárások: áttörés, darabolás, szeletelés, darálás, hűtés, kikeverés, reszelés, gyalulás

Adag: 10 adag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg reszelt edami sajt
4 szál összevágott újhagyma
3 evőkanál összevágott olívabogyó
35 dkg krémsajt

vagy

35 dkg zsíros, áttört tehéntúró
1 db apróra vágott ecetes uborka
1 kiskanál citromlé
1 nagyobb csokor összevágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint cayenne-bors
A tálaláshoz:
igény szerint sós keksz

vagy

igény szerint ostyalap

Elkészítés:

1. A krémsajtot (túrót) a többi hozzávalóval – a petrezselyem kivételével – habosra keverjük.

2. A petrezselymet zsírpapírra vagy folpackra hintjük, és a sajtos keveréket hosszú hengerré nyújtjuk rajta. Úgy hempergetjük, hogy a petrezselyem a rúd külsejét teljesen bevonja, a zsírpapírba vagy a folpackba csomagoljuk, és jól behűtjük. Sós kekszre vagy ostyára kenve tálaljuk.

Előző nap elkészíthető, és ízlés szerint másképp is fűszerezhető.