Sült pancettás spenótos saláta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár
Eszközök: keverőtál, salátástál, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, párolás, pirítás, sütés
Adag: 4-6 főre
vagy
Elkészítés:
1. Egy, közepes hőfokon 1 evőkanál olajon 3 perc alatt kissé megpirítjuk a paradicsomot. Tálalóedényre rakjuk. A serpenyőbe még 1 evőkanál olajat öntünk, és a hosszában félbevágott, fás részeitől megtisztított spárgát 4-6 kanál vízzel, 5 perc alatt puhára pároljuk.
2. A spárgát a paradicsom mellé rakjuk. A serpenyőben a pancettát vagy bacont 2-3 perc alatt ropogósra sütjük. Félrerakjuk.
3. Az édesköményt és a spenótot a paradicsomos tálba rakjuk. Sózzuk. Zöld borssal, a maradék olajjal, balzsamecettel meglocsoljuk. A tetejére rakjuk a sült, ropogós pancettát. Melegen tálaljuk.