Meleg zöldségsaláta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fazék, fokhagymaprés, kés, keverőtál, salátástál, szűrő, tűzhely, vágódeszka, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, párolás, préselés, szűrés, zúzás
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg újburgonya
20 dkg cukkini
20 dkg tök
20 dkg cukorborsó
20 dkg zsenge sárgarépa
¾ dl olívaolaj
1 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál friss, apróra vágott metélőhagyma
2 evőkanál friss, apróra vágott kapor
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál zöldcitromlé
Elkészítés:
1. A zsenge sárgarépát, cukorborsót, sárga tököt, cukkinit és újburgonyát puhára főzzük vagy pároljuk. Fontos, hogy ne főzzük a zöldségeket túl sokáig, mert elveszítik szép élénk színüket.
2. Az öntethez a zöldcitromlevet összekeverjük a zúzott fokhagymával, a felaprított friss kaporral és metélőhagymával, a dijoni mustárral és az olívaolajjal.