Kacsa narancsmártással Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, fokhagymaprés, hústű, kés, keverőtál, konyharuha, lábas, léfacsaró, reszelő, sütő, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, gyúrás, hámozás, hártyázás, kacsa felszeletelése, kikeverés, pihentetés, préselés, rántás, reszelés, gyalulás, sütés, töltés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A kacsáról a zsírt lebontjuk. A szárnyast megmossuk és leszárítjuk.
2. A töltelékhez valamennyi hozzávalót összedolgozzuk, és a hasüregbe tömjük. A nyílást hústűvel összetűzzük, a kacsa külsejét megsózzuk.
3. Egy tepsibe rostot állítunk, és a kacsát erre fektetve, közepesen meleg sütőben (180 °C-on) 60 percig sütjük. A rostról levéve, letakarva melegen tartjuk.
4. A mártáshoz a pecsenye alatt összegyűlt levet kis lábasban felforraljuk, liszttel meghintjük, és 1 percig kevergetve sütjük. A tűzről levéve a borral és a narancslével összekeverjük.
5. Kevergetve sűrűre forraljuk. A fűszereket és a narancsszeleteket hozzáadjuk.
6. A kacsapecsenyét a mártással – burgonya és párolt káposzta kíséretében – tálaljuk.
A kacsa felszeleteléséhez itt egy kis útmutató.