Posírozott tojás füstölt lazaccal Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, keverőtál, lábas, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, pirítás, posírozás, szűrés

Adag: 2 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg szeletelt füstölt lazac
2 db tojás
2 db angol muffin
3 dkg zsenge spenót
1 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Vizet forralunk egy lábasban, beleöntjük az ecetet. A tűz hőfokát mérsékeljük, és egy kanállal örvényszerűen megkavarjuk a vizet.

2. A tojásokat külön-külön feltörjük egy kis tálba, és az örvénylő víz közepébe eresztjük, vigyázva arra, hogy ne sérüljön meg. Addig posírozzuk, amíg a fehérje kissé meg nem szilárdul, úgy 3 perc alatt.

3. Szűrőkanállal kiemeljük a tojásokat a vízből. Leitatjuk a felesleges vizet.

4. A felezett muffinokat aranyszínűre pirítjuk (helyettesíthetjük toast kenyérrel, pirított zsemlével). A toastot tányérra helyezzük, elrendezzük a tetején a spenótot, a lazacszeleteket és a posírozott tojást. Sózzuk, borsozzuk. Forrón tálaljuk.