Pénzes táskák Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 45 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fokhagymaprés, húsdaráló, kés, reszelő, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, formázás, hámozás, keverve sütés, pirítás, préselés, reszelés, gyalulás, sütés bő zsiradékban, töltés, zúzás

Adag: 1 adag (30 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg darált sertéshús
15 dkg darált csirkehús
30 db wontontésztalap
1 evőkanál földimogyoró-olaj
3 evőkanál finomra aprított, friss korianderzöld
3 teáskanál halszósz
2 teáskanál zöldcitromlé
2 teáskanál reszelt pálmacukor
4 dkg apróra vágott pörkölt mogyoró
2 teáskanál világos szójaszósz
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 db apróra vágott ázsiai sonkahagyma
igény szerint metélőhagyma

Elkészítés:

1. Közepes lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a sonkahagymát, a fokhagymát és a gyömbért, és 1-2 percig pirítjuk, amíg a sonkahagyma üveges lesz. Hozzáadjuk a kétféle darált húst, és 4 perc alatt megpirítjuk, keverés közben szétnyomkodva a csomókat.

2. Hozzákeverjük a szójaszószt, földimogyorót, pálmacukrot, zöldcitromlét, halszószt és a koriandert, és 1-2 percig kevergetve sütjük, amíg a keverék jól összeelegyedik, és elfő a leve. Megvárjuk, amíg kihűl.

3. Mindegyik wonton-tésztalap közepére 2 teáskanálnyi tölteléket teszünk – a széleket bekenjük egy kevés vízzel. az oldalakat felemeljük, és szorosan a töltelékre lapítva, batyut formálunk belőle. A felesleges tésztát lenyesegetjük.

4. A tiszta wokot egyharmadáig felöntjük az olajjal, és 190 fokra felforrósítjuk, vagy olyan hőmérsékletűre, amelyben az olajba dobott kenyérkocka 10 másodperc alatt megpirul. Adagonként 30-60 másodperc alatt ropogós aranybarnára sütjük a batyukat, majd lecsepegtetjük, és a metélőhagymával összekötözzük.