Jeges túróbomba Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 45 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, fazék, habverő, konyharuha, tortaforma, tűzhely
Eljárások: fagyasztás, habverés, kikeverés, vízfürdő

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db tortalap
50 dkg sovány tehéntúró
5 dkg reszelt főzőcsokoládé
4 db tojás
1 dl fehérbor
20 dkg porcukor
6 cl fehér rum
1 evőkanál reszelt citromhéj
10 dkg mazsola
10 dkg kandírozott gyümölcs
15 dkg meggy
1 csomag vaníliás cukor
Díszítéshez:
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg darabolt pisztácia
1 kis üveg cukrozott cseresznye
2 evőkanál kristálycukor
1 pohár tejszín
1 csomag habfixáló

Elkészítés:

1. A túrót helyezzük konyharuhára, és erőteljesen nyomkodjuk ki.

2. A tűzhelyen, vízfürdőbe állított fazékban verjük habbá a tojássárgáját a fehérborral.

3. A porcukrot keverjük simára a fehér rummal.

4. A túrót, a habot és a porcukrot keverjük össze egy tálban (lásd a képet).

5. A többi hozzávalóval óvatosan keverjük össze az egészet.

6. A jégbomba formát béleljük ki a szeletekre vágott tortalappal, töltsük bele a túrómasszát és fedjük le a maradék tortalappal.

7. A formát állítsuk a mélyhűtőbe, és fagyasszuk le a tartalmát.

8. Ezt követően borítsuk ki, és vonjuk be a habfixálóval és a vaníliás cukorral felvert tejszínhabbal.

9. Szórjuk meg a cukorral és a felaprított pisztáciával, díszítsük a cseresznyével és reszelt csokoládéval, és újból fagyasszuk le.

10. Ha kivettük a hűtőből, szeleteljük fel, és azonnal tálaljuk.