Fagyasztott mokkás túrótorta Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, burgonyanyomó, elektromos vízforraló, fagyasztószekrény, habverő, konyhai mérleg, konyhai robotgép, tortaforma
Eljárások: darálás, fagyasztás, habverés, hűtés, kikeverés, passzírozás, áttörés
Adag: 1 tortaforma (10-12 főre)
Elkészítés:
1. Egy 24 cm átmérőjű kerek tortaforma alját alufóliával kibéleljük, kiolajozzuk. A kekszet megdaráljuk, és a vajjal összedolgozva a forma aljára tapasztjuk. 20 percre jégbe hűtjük.
2. A töltelékhez a túrót és a sajtot a cukorral elektromos habverővel alaposan kikeverjük, majd a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A instant kávét a vízben feloldjuk, és a csokoládéval együtt a töltelékbe keverjük.
3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a töltelékbe forgatjuk. A tésztával bélelt formába simítjuk, és folpackkal letakarva 4 órára a fagyasztóba tesszük. A széleit meglazítva, a tortakarimát lehúzzuk róla, a tortalappal együtt tálra csúsztatjuk, és tejszínhabbal, csokoládélapokkal díszítjük. Kakaóval megszórjuk, és cikkekre vágjuk.