Fagyasztott mokkás túrótorta Posted in: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 40 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, burgonyanyomó, elektromos vízforraló, fagyasztószekrény, habverő, konyhai mérleg, konyhai robotgép, tortaforma
Eljárások: darálás, fagyasztás, habverés, hűtés, kikeverés, passzírozás, áttörés

Adag: 1 tortaforma (10-12 főre)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg csokoládés keksz
6 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
13 dkg olvasztott étcsokoládé
2 és fél dl ricotta sajt
25 dkg áttört tehéntúró
6 kiskanál instant kávé
2 és fél dl habbá vert tejszín
10 dkg kristálycukor
3 db szétválasztott tojás
1 evőkanál forró víz

Elkészítés:

1. Egy 24 cm átmérőjű kerek tortaforma alját alufóliával kibéleljük, kiolajozzuk. A kekszet megdaráljuk, és a vajjal összedolgozva a forma aljára tapasztjuk. 20 percre jégbe hűtjük.

2. A töltelékhez a túrót és a sajtot a cukorral elektromos habverővel alaposan kikeverjük, majd a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A instant kávét a vízben feloldjuk, és a csokoládéval együtt a töltelékbe keverjük.

3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a töltelékbe forgatjuk. A tésztával bélelt formába simítjuk, és folpackkal letakarva 4 órára a fagyasztóba tesszük. A széleit meglazítva, a tortakarimát lehúzzuk róla, a tortalappal együtt tálra csúsztatjuk, és tejszínhabbal, csokoládélapokkal díszítjük. Kakaóval megszórjuk, és cikkekre vágjuk.