Saláta édesköménnyel, zöldbabbal és ricottával Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, citromnyomó, fazék, keverőtál, konyharuha, salátástál, séfkés, serpenyő, szűrő, tűzhely
Eljárások: blansírozás, darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, pihentetés, pirítás, préselés, szikkasztás, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg zöldbab
25 dkg ricotta sajt
2 db zsenge, vékonyra szeletelt édeskömény
4 és fél dkg fenyőmag
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Az édesköményt, a citromlevet és 60 milliliternyi olajat összekeverünk egy tálban. Lefedjük, 10 percre félrerakjuk, hogy az ízek összeérjenek.

2. Egy kis serpenyőben, a maradék olajon aranyszínűre pirítjuk a fenyőmagot, úgy 3 perc alatt. Lehúzzuk a tűzről, félrerakjuk.

3. A zöldbabot kissé sós, forró vízben 2 perc alatt megfőzzük. Leöntjük, és hideg víz alatt lecsöpögtetjük. Tiszta konyhai papírtörlőn megszárítjuk.

4. A fenyőmagot, a zöldbabot és a ricottát az édesköményes keverékhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Óvatosan összerázzuk, végül tálaljuk.