Saláta édesköménnyel, zöldbabbal és ricottával Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, citromnyomó, fazék, keverőtál, konyharuha, salátástál, séfkés, serpenyő, szűrő, tűzhely
Eljárások: blansírozás, darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, pihentetés, pirítás, préselés, szikkasztás, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Az édesköményt, a citromlevet és 60 milliliternyi olajat összekeverünk egy tálban. Lefedjük, 10 percre félrerakjuk, hogy az ízek összeérjenek.
2. Egy kis serpenyőben, a maradék olajon aranyszínűre pirítjuk a fenyőmagot, úgy 3 perc alatt. Lehúzzuk a tűzről, félrerakjuk.
3. A zöldbabot kissé sós, forró vízben 2 perc alatt megfőzzük. Leöntjük, és hideg víz alatt lecsöpögtetjük. Tiszta konyhai papírtörlőn megszárítjuk.
4. A fenyőmagot, a zöldbabot és a ricottát az édesköményes keverékhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Óvatosan összerázzuk, végül tálaljuk.