Cajun csirkesaláta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A csirkemelleket ferdén 3-3 szeletre vágjuk. Lapos tálba fektetjük, meghintjük a cajun fűszerkeverékkel, majd 30 percre hűtőbe tesszük.
2. Egy serpenyőt kikenünk kukoricaolajjal. Felhevítjük az edényt annyira, hogy a belefröcskölt vízcseppek azonnal sisteregjenek. Beletesszük a csirkehúst, és mindkét oldalán 7-8 percig pirítjuk, vagy amíg jól átsül. Kivesszük a serpenyőből.
3. Most a kimagozott és vastag szeletekre vágott mangót tesszük bele, és mindkét oldalon 2 percig pároljuk őket. Kivesszük.
4. Közben elrendezzük a tálalótálon a vegyes salátaleveleket, néhányat megtartva a díszítéshez, és ráhintjük a Iila hagymát, a céklát, a retket és a fél diókat.
5. A dióolajat a mustárral, a citromlével és sóval, borssal csavaros tetejű üvegbe tesszük, és addig rázzuk, amíg jól elkeveredik. A salátára öntjük, és szezámmaggal meghintjük.
6. Elrendezzük a mangót a salátán, a tetejére rakosgatjuk a csirkehúst, és néhány salátalevéllel díszítjük.