Cajun csirkesaláta Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 80 perc  Munkaidő: 40 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Cajun csirkesaláta
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, salátástál, serpenyő, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hűtés, kikeverés, kimagozás, pácolás, párolás, pirítás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál Cajun fűszerkeverék
4 db 15 dkg-os, lebőrözött csirkemellfilé
2 evőkanál szezámmag
1 teáskanál dijoni mustár
4 evőkanál dióolaj
5 dkg felezett dióbél
8 dkg szeletelt retek
20 dkg vegyes saláta
1 db érett, hámozott mangó
2 teáskanál kukoricaolaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A csirkemelleket ferdén 3-3 szeletre vágjuk. Lapos tálba fektetjük, meghintjük a cajun fűszerkeverékkel, majd 30 percre hűtőbe tesszük.

2. Egy serpenyőt kikenünk kukoricaolajjal. Felhevítjük az edényt annyira, hogy a belefröcskölt vízcseppek azonnal sisteregjenek. Beletesszük a csirkehúst, és mindkét oldalán 7-8 percig pirítjuk, vagy amíg jól átsül. Kivesszük a serpenyőből.

3. Most a kimagozott és vastag szeletekre vágott mangót tesszük bele, és mindkét oldalon 2 percig pároljuk őket. Kivesszük.

4. Közben elrendezzük a tálalótálon a vegyes salátaleveleket, néhányat megtartva a díszítéshez, és ráhintjük a Iila hagymát, a céklát, a retket és a fél diókat.

5. A dióolajat a mustárral, a citromlével és sóval, borssal csavaros tetejű üvegbe tesszük, és addig rázzuk, amíg jól elkeveredik. A salátára öntjük, és szezámmaggal meghintjük.

6. Elrendezzük a mangót a salátán, a tetejére rakosgatjuk a csirkehúst, és néhány salátalevéllel díszítjük.