Vincellérsaláta tárkonyos öntettel Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, salátástál, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hűtés, kikeverés, kimagozás, párolás, szűrés
Adag: 4 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A húst szeletekre vágjuk, a hagymát és a retket megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük, a sajtot felkockázzuk. A szőlőt megmossuk, a szemeket kettévágjuk, a magot eltávolítjuk belőlük. A zöldbabot megtisztítjuk és sós vízben 5 percig pároljuk. A paradicsom héját lehúzzuk, magját kivesszük, húsát csíkokra vágjuk.
2. A fél vagy negyed diókkal együtt tálba tesszük, és óvatosan elvegyítjük az alapanyagokat.
3. A mártáshoz az olajat elkeverjük az ecettel, borral és szőlőlével, sóval, borssal, cukorral, Worcester mártással ízesítjük, végül hozzáadjuk a zöldborsot és a finomra aprított tárkonyt is. A salátára öntjük, összekeverjük, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.