Fiákergulyás Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, séfkés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, főzés, hámozás, párolás, pirítás, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A húst kockára, a megtisztított burgonyát nagyobb darabokra vágjuk.
2. Serpenyőben olajat forrósítunk és megpirítjuk a csíkokra vágott szalonnát. Ha a zsírja kisült, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.
3. Két perc pirítás után beletesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, köménymaggal, pirospaprikával megszórjuk.
4. Felöntjük a levessel és a borral, beletesszük a paradicsompürét is. Fedő alatt 60-90 percet pároljuk.
5. Beletesszük a burgonyát és további 20 percig főzzük.
Marhahúsalaplé
Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük 3 liter vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.