Spagetti húsgombóccal Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: húsdaráló, kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: áztatás, beforralás, darabolás, szeletelés, darálás, felengedés, fonnyasztás, formázás, főzés, gyúrás, hámozás, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 2 főre
Elkészítés:
1. A kenyeret lapos tálba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. 5 percig áztatjuk. Aztán leöntjük róla a vizet, és jól kinyomkodjuk.
2. Az olajat felforrósítjuk. A lilahagymát, a fokhagyma felét kevergetve, közepes tűzön 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, a bazsalikomleveleket, a sűrített paradicsomot, a cukrot, és sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, a tüzet csökkentjük, és időnként megkeverve, gyöngyözve főzzük 20 percig, amíg besűrűsödik.
3. A kenyeret, a húst, a tojást, a maradék zöldfűszert és a fokhagymát fél teáskanál sóval egy nagy tálban kézzel összegyúrjuk. Kis gombócokat formálunk belőle, és beletesszük a paradicsommártásba. 30 percig fedő alatt, közepes tűzön főzzük.
4. Közben a spagettit egy lábos enyhén sózott vízben 10 percig főzzük, amíg éppen megpuhul (al dente).
5. A spagettit egy nagy tálba tesszük. A húsgombócokat és a mártást ráöntjük. Parmezánnal megszórjuk, és a maradék sajtot egy tálban mellé adjuk.