Három rizs saláta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, grillező, keverőtál, salátástál, séfkés, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, grillezés, hámozás, kikeverés, pácolás, szűrés
Adag: 6-8 főre
Elkészítés:
1. A háromféle rizst sós vízben külön-külön, a csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzzük, majd kihűtjük.
2. A kétféle paprikát 4-4 darabba vágjuk, a sütőben vagy grillben addig sütjük, amíg szépen megbarnul. Utána 5 percre műanyag zacskóba rakjuk, majd a barna hártyáját lehúzzuk, kicsumázzuk (1. kép). A húsát vékony csíkokra vágjuk, és 120 percre a fokhagymával ízesített olajban pácoljuk.
3. A borsót 2 percre forrásban lévő vízbe vetjük, majd leszűrjük. A paprikát szűrőbe töltjük, tál fölé állítjuk, hogy a lecsepegő olajat felfogja (2. kép). A paprika olaját a mustárral meg a citromlével kikeverjük.
4. A rizst a paprikával, a borsóval, a meghámozott, kimagozott és apróra vágott paradicsommal és az összevagdalt újhagymával összekeverjük, és a paprika olajával ízesítjük. Petrezselyemmel megszórva, az olajbogyót belekeverve tálaljuk.