Vörösboros mártás Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 15 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: beforralás, darabolás, szeletelés, felengedés, hámozás, párolás, staubolás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél dl vörösbor
3 dkg vaj
1 kisebb fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
1 kiskanál finomliszt
2 kiskanál barna cukor
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Marha- vagy bárányszeleteket használhatunk hozzá. A húst serpenyőben megsütjük, melegen tartjuk. A vajat a serpenyőbe tesszük, és a hagymát 5 perc alatt kevergetve puhára pároljuk benne. A lisztet és a cukrot is beleszórjuk.

2. 1 percig sütjük, majd apránként, kevergetve a borral felengedjük. Takaréklángon, tovább keverve felére besűrítjük, majd megfűszerezve tálaljuk.